Lezing Mari van Iersel: 'Varroapopulatie'

Datum: donderdag 19 mei 2022 (19:30 tot 21:30)
Afdeling:Bergen op Zoom
Plaats:De Korenaere
Korenmarkt 7, 4611 RD
Bergen op Zoom

Mari van Iersel: specialist op het gebeid van duurzame bestrijding van de varroamijt.

Mari van Iersel is lid van de Onderwijscommissie van de NBV docent aan de landelijke opleiding voor bijenteeltleraren. Hij heeft veel betekend in het op een duurzame wijze bestrijden van de varroa-mijt. Al sinds de grote bijensterfte in de jaren ’80 en ’90 houdt hij zich bezig met de bestrijding van deze grootste vijand van de bijen. Hij heeft hiertoe een zeer effectieve methode ontwikkeld. De hoeveelheid varroamijten heeft o.a. invloed op de gezondheid van een bijenvolk.

Mari gaat ons van alles vertellen over de populatie varroamijten en een effectieve methode tot de bestrijding ervan.

Leden en donateurs van bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant hebben gratis toegang. Voor overige bezoekers en introducees bedraagt de toegang €5,- Deze kosten kunt u overmaken op rekeningnummer NL88RABO0140537406.

U wordt ontvangen met koffie of thee voor rekening van de vereniging. Consumpties in de pauze en na afloop zijn voor eigen rekening (indien mogelijk pinnen).

 

Ps. Daarnaast willen wij opmerken dat het plein waaraan de locatie gelegen is, wel parkeergelegenheid heeft, maar dit is betaald tot 20.30 uur en is veelal vol door parkerende bewoners. Echter aan de andere kant van de Noordsingel (toegangsweg plein) is een zone waar het vanaf 18.30 uur gratis parkeren is. Zie het kaartje.

gratis parkeermogelijkheden omgeving de Korenaere

 


« terug naar het overzicht